Skip to main content

En av våra stora förebilder & vår vänorganisation i Trondheim Norge, är hotad av nedläggning. Skriv gärna under uppropet om du vill stötta dem, kommunen fattar beslut 31 augusti.

Vi besökte Svartlamon Boligstiftelse förra året och fick höra om och se det fantastiska arbete som människorna där gör för att värna alla människors rätt till en bra, billig och trygg bostad.

Stiftelsen förvaltar bostäder i centrala Trondheim. Genom organiserat självbyggeri och återbruk har de även skapat tre nya flerbostadshus som är både roliga och var billiga att bygga. Medlemmarna bygger tillsammans och hyr sedan sin bostad precis som alla andra gör i området, som består av gamla vackra trähus som underhålls varsamt genom gemensamt arbete.

Boligstiftelsen i Svartlamon, Trondheim utvecklar en ny väg för Norge, där hyresrätten är lika normal som äganderätten. Därtill gör det det för folk med liten eller ingen plånbok, integrerar folk med olika stora plånböcker. De genomför samhällsbyggande och socialt ansvar i praktiken.

Chefen för Boligstiftelsen i Svartlamon fick för ett knappt år sedan förtroendet att bli strategisk chef för Trondheim Boligstiftelse och därmed bredda den intressanta verksamheten till hela kommunen. En jättespännande utveckling, trodde vi, men nu riskerar den istället att gå i graven.

De båda stiftelserna är fristående, men i styrelsen har Trondheims kommun, av olika skäl, majoritet. Det är därför kommunen genom ett politiskt beslut kan lägga ner Trondheims Boligstiftelse.

Skriv gärna under uppropet om du vill stötta dem, kommunen fattar beslut 31 augusti:

https://www.opprop.net/stopp_nedleggelsen_av_boligstiftelsen_i_trondhei

När ni har signerat får ni en mail som ska bekräftas innan er signatur registeras. Mailet kan hamna i papperskorgen, kolla alltså den.

Egnahemsfabriken Tjörn

Author Egnahemsfabriken Tjörn

Redaktionellt konto för Egnahemsfabriken Tjörn

More posts by Egnahemsfabriken Tjörn