Skip to main content

Våra byggen är gemensamma angelägenheter

Ju fler vi är som hjälps åt desto mer skillnad kan vi göra. Därför behövs du också. Här hittar du sätt du kan delta och bidra till Egnahemsfabrikens arbete.

Bidra

Våra husbyggen och sociala byggprojekt blir möjliga genom frivilliga insatser och gåvor.

Delta

Det finns många sätt att delta aktivt i Egnahemsfabrikens verksamhet. Vad är du intresserad av?

Bygg tillsammans

Starta ett byggprojekt

Intresserad av att bygga ditt projekt med oss? Vi har fyra huvudvägar in i att bygga med Egnahemsfabriken:

  • Genomför ditt projekt hos oss
  • Beställ ett av våra typhus
  • Anlita oss för ett bygge
  • Ordna en byggbrigad
Gå med i en byggbrigad

Sugen på att bygga? Gå med i en av våra byggbrigader! Vi samlas under en vecka eller helg och bygger tillsammans en struktur. Se våra tidigare och uppkommande byggprojekt till höger och anmäl dig (gärna i god tid).

Lär dig något nytt

Boka in en rådgivningstimme

Vi reser omställningens praktiska strukturer! Förutom de projekt vi anordnar stöttar vi även andra omställningsprojekt och erbjuder rådgivningstimmar med snickare, arkitekt och/eller omställningsexpert. Genom att arbeta tillsammans bygger vi förutsättningarna för ett starkare samhälle med lokal självtillit och kollektiv problemlösningskapacitet.

Delta i en utbildning

Vår ambition är att vara självbyggarnas och allmänhetens byggskola. För inget är så praktiskt som en god teori. Och ingen teori är användbar utan praktik. Vi ordnar korta och långa utbildningar för dig som inte har byggande som huvudsyssla.

Gå med i en grupp

Egnahönsfabriken
Vi har i nuläget ett 20-tal höns som tas hand om av ett gäng glada volontärer. Intresserad av att vara med, lära dig mer om höns och ta med dig färska ägg hem? Kontakta anna.berglund@glappet.se

Odlingsgruppen
Bli en del av omställningen genom att vara med i vår tillsammansodling. Intresserad av att lära dig om akvaponik eller sköta din egen odling i en låda? Kontakta anna.berglund@glappet.se
Pizzagruppen

Vi har en fantastisk napolitansk pizzaugn! Som medlem i pizzagruppen lär du dig grunderna i pizzabakning – hur du blandar en deg, formar pizzabollar och slår upp en rund och fin pizza. Vi toppar våra pizzor med ingredienser odlade utanför dörrem och håller i öppna pizzadagar på Egnahemsfabriken. Kontakta eva_anneras@hotmail.com om du vill vara med!

Kom på våra aktiviteter

Byggonsdagar

Under sommaren håller vi öppna byggonsdagar. Välkomna att vara med oss och måla, sy, bygga, pyssla, skörda och plocka- alltefter vad man tycker är roligt och vad vi gemensamt tycker behöver göras. Se vår Facebooksida för uppdateringar.

Kulturevenemang

Utan kultur skulle vi försmäkta av tristess och meningslöshet. Egnahemsfabriken är en plats där kultur är lika viktigt som byggande. Vi anordnar lokala händelser – allt från vildbattingskarnivaler till pizzakvällar och utespelningar. Följ oss på Facebook och Instagram för att se vad som händer härnäst.

Forskning och innovation

Kopplingen till en praktikinvolverad forskning är en central byggsten för Egnahemsfabriken Tjörn. Vi samarbetar med flera akademiska institutioner, bland annat Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik på Chalmers och Gothenburg Research Institute på Göteborgs Universitet. Genom samverkan kan Egnahemsfabrikens deltagardrivna design och byggande användas som en utgångspunkt för forskningsprojekt och för verklighetslabb där teori kan omsättas i praktik. Läs mer här