Skip to main content

Bygg själv eller tillsammans med andra

1. Genomför ditt eget projekt på Egnahemsfabriken

Vi erbjuder fyra utrustade projektytor som är bokningsbara för själv- och tillsammansbyggare. Här kan du i lugn och ro bygga ditt eget hus.
Oavsett om du bygger något stort eller litet, om du jobbar med något eget eller vill bygga ett av våra typhus, om du är själv eller ni är en grupp, så har vi resurserna och plattformen för att du/ni ska kunna genomföra ert projekt på Egnahemsfabriken Tjörn.

Basutrustning: projektyta

 • 250 kvm byggyta omgiven av plank (grusat och dränerat underlag)
 • Grenställ för förvaring av långgods (exv. byggvirke)
 • Byggelcentral med 5 uttag.
 • Belysning (fasta och mobila strålkastare)
 • Del i låsbar materialcontainer
 • Arbetsbockar
 • Tillgång till pausutrymme med toalett, kök, kontor i Vita Huset.

Kompletterande stöd & service

Som komplettering till projektytan kan du anlita hjälp från Egnahemsfabriken i den omfattning du själv väljer och önskar, några av de tjänster som vi tillhandahåller:

 • Startmöte: En genomgång av ditt bygge där du får stöd att göra en realistisk planering av våra duktiga projektledare och snickare.
 • Kvalitetsmöte: en delgenomgång för att säkerställa att ditt utförande håller tillräcklig kvalitet – med vårt kvalitetsmöte stärker du husets värde och dina möjligheter om du behöver sälja det, då vi skriver ett protokoll vid mötet och ger dig ett kvalitetsintyg.
 • Arkitektstöd: tillgång till hjälp med ritningar, materialval, rådgivning byggregler mm från våra arkitekter.
 • Teknisk rådgivning, byggnadsfysik: Tillgång till rådgivning från Egnahemsfabrikens byggnadsfysiker.
 • Byggstöd: hjälp i bygget i den omfattning du vill beställa det från våra snickare, en lämplig modell brukar vara att ta hjälp med större moment som stomme, stomresning och takläggning, för att därefter arbeta i egen takt.
 • Förbrukningsmateriel: Såsom skruv, spik och beslag, sågblad, klingor etc, finns tillgängligt på Egnahemsfabriken
 • Verktyg och maskiner: Du kan nyttja hela eller delar av verktygs- och maskinparken på Egnahemsfabriken utifrån dina behov. En månads fri tillgång till alla maskiner kostar 1000 :- (2023)
 • Släpvagn och bil: Som självbyggare på Egnahemsfabriken har du möjlighet att boka släpvagn, transportbil och cykel, vid behov.
 • Återbruksförråd: Som självbyggare kan du välja och till bra pris handla i vårt stora utbud av tillgängliga återbruk och byggmaterial.

Pris

2500 kr / mån ink. moms per projektyta.

Boka en projektyta: kontakta oss på info@egnahemsfabriken.se

[/vc_row_inner]
Beställ ett hus

2. Beställ ett av våra hus och husmodeller

Vi har idag ett flertal beprövade egenutvecklade husmodeller. Påverka priset genom att välja önskad färdigställandenivå . Väljer du 100% självbygge coachar vi dig att själv uppföra huset med våra ritningar på våra projektytor - eller någon annanstans där det passar dig bättre.
Tryck på knappen nedan för att se alla våra hus, priser och upplägg.

Se alla våra husmodeller
Ta hjälp av ett kompetent kooperativ

3. Anlita Egnahemsfabrikens byggande organisation

Vi stöttar inte bara självbyggare - vi är snickare och arkitekter som älskar att bygga och vi åtar oss uppdrag - ju knepigare desto roligare. Vi arbetar för både privatpersoner och offentliga beställare i små och stora projekt.

För att anlita vår byggande organisation för ett uppdrag behöver du bara ta kontakt genom att trycka på knappen nedan eller genom att skicka ett mail till info@egnahemsfabriken.se och förklara vad du behöver hjälp med.

Släpp loss kraften i organiserat tillsammansbyggande

4. Ordna en byggbrigad

Vi är experter på att organisera och genomföra uppskattade byggbrigader och workshop - tidsavgränsade tillsammansbyggen där många människor åtar sig ett gemensamt byggprojekt.

Välorganiserade byggbrigader är ett kraftfullt verktyg för att både skapa reella byggda resultat och samtidigt generera en mängd andra värdefulla erfarenheter och relationer.

Vill du arrangera en byggworkshop eller byggbrigad? Ta kontakt genom att skicka ett mail till info@egnahemsfabriken.se eller fyll i formuläret via knappen nedan!

Läs mer om hur byggbrigader fungerar!