Skip to main content

Egnahemsfabrikens husmodeller

Egnahemsfabriken har ett antal egenutvecklade och beprövade husmodeller som vi kan erbjuda till fast pris i olika utförandegrad.

För flera av våra husmodeller erbjuder vi tre färdgställandegrader: 1) som färdig bostad, 2) som isolerat klimatkal och 3) som materialbyggsats med ritningar för dig som vill uppföra huset själv på en av våra byggprojektytor på Egnahemsfabriken Tjörn.

EgnahemEtt

30 kvm / 225 000 – 600 000 SEK

Vår basmodell. En yteffektiv och mycket prisvärd liten bostad på totalt 30 kvm yttermått och 24 kvm boarea. På den lilla ytan ryms ett badrum, en hall med förvaring, kök och allrum, sovrum samt loft. Läs mer om husmodellen här!

Priset anger spannet mellan alternativen byggsats till färdigt hus ink. moms.

EgnahemTvå

38 kvm / 285 000 – 810 000 SEK

En påbyggd variant av vårt bashus. EgnahemTvå är 38 kvadratmeter stort och har plats för ett sovrum, två stycken loft, fullt utrustat kök, badrum med dusch och tvättmaskin samt ett stort och ljust allrum med plats för 8-10 personer runt matbordet. Läs mer om husmodellen här!

Priset anger spannet mellan alternativen byggsats till färdigt hus ink. moms.

Sommartiden

30 kvm / 395 000 – 890 000 SEK

Sommartiden är en mycket yteffektiv och ljus bostad i genomgående naturmaterial. Den höga och förbluffande rymliga matplatsen är något alldeles extra, här tar huset in omgivningen fullt ut genom stora glasöppningar och med en trästomme i stolpverksdimension. Totalt 30 kvm utvändigt mått och 24 kvm boarea, baserat på samma plan som vår husmodell Grönskan. Läs mer om husmodellen här!

Priset anger spannet mellan alternativen byggsats till färdigt hus ink. moms.

Grönskan

30 kvm / 315 000 – 785 000 SEK

Grönskan är en välplanerad och smart liten bostad som rymmer 3 rum och kök inom 30 kvm utvändigt fotavtryck och 4 meters totalhöjd, fördelat på två våningar. De tighta yttermåtten gör huset mycket flexibelt för olika placeringar och användningar. Läs mer om husmodellen här!

Priset anger spannet mellan alternativen byggsats till färdigt hus ink. moms.

Hur går det till?

Börja med att titta på våra färdiga husmodeller här ovan. Förhoppningsvis passar någon av dom för dina behov. Fördelen med våra husmodeller är att vi har byggt och räknat och därför kan lämna fasta priser på dem, det ger en ökad trygghet och planerbarhet för dig.

Kontakta oss sedan direkt på info@egnahemsfabriken.se och beskriv vilken husmodell och vilken av de tre färdigställandenivåerna du är intresserad av, så återkommer vi till dig och ger dig en husoffert.

Ingen av husmodellerna som passar? Inga problem. läs vidare längre ned!

Tre nivåer av färdigställande

Egnahemsfabriken vill ge fler vägar till ett eget hem. Därför hjälps vi åt med att hålla kostnaderna nere och uppmuntrar till en så hög grad av självbyggeri som möjligt i projektet.

För alla våra husmodeller erbjuder vi tre nivåer av färdigställandegrad. Det gör att du som kan tänka dig att lägga egen tid på att bygga mycket själv kan komma mycket billigare undan.

Bygget kan du göra på Egnahemsfabriken och därmed ha tillgång till utrustning, momentstöd och hjälp när du behöver.

1. Gör det själv

Byggsats och eget bygge

Egnahemsfabriken uppmuntrar till en så hög grad av självbyggeri som möjligt och är i första hand en stödstruktur för de som vill engagera sig i denna process. Vi erbjuder därför ritningar, byggbeskrivningar, samt materialbyggsatser för dig som vill uppföra ett av våra hus själv på en av våra byggprojektytor på Tjörn.


Detta alternativet är billigast, men innebär mest jobb. Observera att vi inte levererar några materialbyggsatser ut i landet. Ditt bygge behöver ske på vår fabrik på Tjörn.

2. Få en flygande start

Färdigt klimatskal

Detta är ofta en gyllene medelväg. Vi färdigställer huset åt dig fram till ett tätt klimatskal, vilket inkluderar en isolerad stomme, ångbroms och glespanel, monterade fönster och dörrar, snickerier (in- och utvändiga foder och smygar) yttertak, takavvattning och utvändiga målerier.


Detta alternativet är en bra mix mellan kostnad och hastighet och ger dig stor trygghet, samtidigt som du har stor frihet att avsluta huset på ditt eget vis och i egen takt.

3 Ett ekologiskt hus utan problem

Färdig bostad

Om du är ute efter en ”nyckelfärdig lösning” kan du välja att överlåta även de invändiga detaljerna till oss. Då har du ett helt färdigt hus, ekologiskt från grund till tak, inklusive eldragningar och eluttag, invändiga golv, mellanväggar, mellanbjälklag, innerpanel, undertak, invändiga målerier, kök, badrum osv. Klappat och klart och med fulla garantier. Men klart dyrast.


Detta alternativet är mest bekvämt för dig, men också dyrast. Med ett fastpris får du en färdig bostad för en kostnad du kan överblicka, men du förlorar möjligheten att påverka kostnaden genom eget arbete.

Intresserad, men hittar inget hus som passar?

Vi bygger precis lika gärna nya husmodeller, åt dig eller med dig. Kontakta oss så pratar vi ihop oss om hur ditt husprojekt kan genomföras via Egnahemsfabriken. Skicka ett mail till info@egnahemsfabriken.se och beskriv dina tankar!