web analytics
Skip to main content

Egnahemsfabrikens husmodeller

Vi har i nuläget två egenutvecklade och beprövade husmodeller som vi kan erbjuda till fast pris färdiga eller för eget färdigställande: EgnahemEtt och EgnahemTvå.

För båda husmodellerna tillhandahåller vi huset som färdigt klimatskal och färdig bostad, alternativt som materialbyggsats med byggmanual för dig som vill uppföra huset själv på en av våra byggprojektytor på Egnahemsfabriken Tjörn.

Ytterligare husmodeller är under utveckling tillsammans med arkitektvolontärer och presenteras efterhand tillsammans med tillhörande byggmanualer.

 

EgnahemEtt – 30 kvm

En yteffektiv och prisvärd liten bostad på totalt 30 kvm yttermått och 24 kvm boarea. På den lilla ytan inryms ett rymligt badrum, en hall med ordentligt med förvaring, kök och allrum, sovrum samt loft. Huset finns i olika utföranden som kan anpassas efter beställarens behov.

Läs mer om EgnahemEtt

EgnahemTvå – 38 kvm

EgnahemTvå är 38 kvadratmeter stort och består av ett sovrum, två stycken loft, fullt utrustat kök, badrum med dusch och tvättmaskin samt ett stort och ljust allrum med plats för 8-10 personer runt matbordet.

Hur går det till?

Börja med att tänka igenom nedan tre steg och kontakta oss sedan via formuläret längst ner på sidan – så hittar vi tillsammans en lösning som funkar bäst för dig. Egnahemsfabriken vill ge fler vägar till ett eget hem. Därför hjälps vi åt med att hålla kostnaderna nere och uppmuntrar till en så hög grad av självbyggeri som möjligt i projektet.

1. Vilken nivå av färdigställande är du intresserad av?

Byggsats

Egnahemsfabriken uppmuntrar till en så hög grad av självbyggeri som möjligt och är i första hand en stödstruktur för de som vill engagera sig i denna process. Vi erbjuder därför en materialbyggsats med byggmanual för dig som vill uppföra huset själv på en av våra byggprojektytor på Tjörn.


Klimatskal

Innebär huset färdigställt till ett tätt klimatskal inkluderande isolerad stomme, ångbroms och glespanel, monterade fönster och dörrar, snickerier (in- och utvändiga foder och smygar) yttertak, takavvattning och utvändiga målerier. Klimatskal inkluderar ej badrumsdel.


EH1:    295 000 kr

Bostad

Om ni hellre vill ha en nyckelfärdig lösning där ni överlåter de invändiga detaljerna till oss kan ni välja vårt andra alternativ: Bostad innefattar ett klimatskal som beskrivet samt eldragningar och eluttag, invändigt golv, innerpanel, innertak, invändiga målerier, kök.


EH1:    495 000 kr

2. Vilka tillägg behöver du?

Färdigt badrum


100 000 kr

Luftvärmepump inkl. installation


20 000 kr

Fastpris transport (Sverige)


12 500 kr

3. Vilken tidsperiod skulle du kunna boka en byggyta på Egnahemsfabriken?

Projektyta

På Egnahemsfabrikens projektytor genomför ni självbyggeriprojekt med professionellt stöd och bra förutsättningar.

I hyran av projektytan ingår förutom ytans utrustning även:

  • Arkitektstöd 1 h / vecka
  • Momentstöd och introduktioner (ingår upp till 1 h / v)
  • Förbrukningsmateriel (sågblad, klingor etc)
  • Basutrustningslåda (startkitt)
  • Omfattas av Egnahemsfabrikens olycksfallsförsäkring – under förutsättning att våra säkerhetsregler följs.

Till det kan vid behov läggas andra tjänster såsom:

  • Byggställning eller hantverkarställning
  • Extra bygghjälp
  • Extra arkitektstöd
  • Hjälp med materialinköp

2 500 kr/månad

Intresserad?

Skicka oss en intresseanmälan så pratar vi ihop oss om hur Egnahemsfabriken kan hjälpa dig med ditt projekt.