Skip to main content

I mitten av juni avrundades sex helger av tillsammansbyggande inom Grundkurs för självbyggare 2023.

Oj vilken rolig vår vi har haft tillsammans i denna gruppen!  Vi har gjort en resa från en byggplats täckt av gnistrande vit snö den 11 mars, och en stor hög med brädor, till fyra fina små och välbyggda hus på 9 kvm vardera. Vi känner stolthet över alla kursdeltagare som har bjudit varandra på så mycket glädje, generositet, och arbetsgemenskap. Det känns som att gruppen alltid har funnits, och när det känns så, så är det svårt att skiljas åt. Sådan tur att vi bestämde att ses igen och bygga tillsammans någon gång även i höst!

På gruppbilden saknas frånvarande kursvänner som inte var med oss den sista dagen eller vid avslutningen, vi saknade Meisam, Josefin, Olle, Petra, Gustav och Klaas. Men på plats är Tomas, Tina, ShaoLien, George, Hannes, Joel, Martin, Madeleine, Sara, Torbjörn, Erik, Minerva, Inger, Johan. Där syns också kursledarna Mats och Martin som varit våra kunskapsklippor genom våren, tillsammans med Hilda, Klaas, Erik och Isak och våra olika gästföreläsare.

Nu ska de små sockerbitshusen färdigställas och målas (vi hann väldigt långt under kursen, men inte riktigt allt) och sedan ska de säljas, för att finansiera kursen. Du som vill fynda ett av dessa välbyggda, prisvärda och praktiska hus med mycket kärlek i väggarna, ta chansen nu! Vi har ännu inte bestämt färg, så här finns alla möjligheter att påverka så det passar in där du vill ha huset! Maila till info@egnahemsfabriken.se om du är intresserad.

Erik Berg

Author Erik Berg

Medlem, organisatör, tillsammansbyggare, arkitekt, skribent, boende på Mjörn.

More posts by Erik Berg