Skip to main content

Vi söker en projektutvecklande och projekterande arkitekt för den sociala omställningsrörelsen


Den tillväxtbaserade ekonomin bränner vidare mot avgrunden. Bakluckan är full av extraprisvaror och plastvimplarna smattrar i fartvinden. Är det någon som vet vart vi egentligen är på väg och varför? Vilka sociala och ekologiska sammanhang är det som ska offras nästa gång för att omsättningen ska kunna öka ytterligare någon procent? Vad händer med alla som blir avstjälpta längs vägen? Finns det verkligen ingen bättre väg?

Jo visst finns det alternativ! Vi vattnar, vårdar och bygger de alternativen. Egnahemsfabriken och arkitektkontoret Bygden är båda delar av omställningsrörelsen och den växande folkrörelsen i Sverige för ett socialt, inkluderande och idéburet byggande och en design baserad på permakulturprinciper.

I vår praktik utforskar och utvecklar vi komponenter för en social och uthållig ekonomi genom tillsammansbyggande, restaurering av lokalsamhällen, utveckling och bygge av ekobyar, sociala mötesplatser, medskapande design samt utformning av hållbara gestaltade livsmiljöer.

Egnahemsfabriken och Bygden är idé- och syftesdrivna kooperativ. I kärnan handlar vår verksamhet om praktisk solidaritet genom handling. På Egnahemsfabriken är vi idag 12 personer som arbetar tätt ihop i det dagliga arbetet; arkitekter, snickare, landskapsarkitekter, byggpedagoger, trädgårdsmästare, återbruksspecialister, ungdomsledare med flera discipliner. På Bygden är vi 4 arkitekter.

Bygden är Egnahemsfabrikens arkitektkontor. Inom ramen för Bygden ger vi expertis-, arkitekt- och konsultstöd till beställare som också har blicken riktad mot en hållbar och inkluderande omställning.

Vi eftersträvar balans i livet men har idag för mycket roliga projekt på vårt bord för att hinna med. Vi behöver därför förstärka våra kooperativ med fler nyckelkompetenser.

Vi söker dig som är arkitekt och projektledare och som har ett intresse för socialt- och ekologiskt byggande. Du vill göra skillnad och vara en del av en rörelse som strävar efter att skapa en mer hållbar och inkluderande framtid, du har engagemang för att arbeta med människor och att vara i den kooperativa sektorn.

Som arkitekt och projektledare på Egnahemsfabriken och Bygden arbetar du både i tidiga skeden och i ledning och genomförande av hela projekt. Du kommer att kunna arbeta i alla skalor, från design och projektering av tiny houses till plats- och stadsutveckling.

Detta skulle kunna vara du:

 • Du har minst 5 – 10 års erfarenhet från arbete inom arkitektur och projektledning i din portfolio.
 • Du är en generalist med en bred samhällsförståelse som gärna går in i nya kunskapsområden
 • Du har erfarenhet av att driva projekt från start till mål
 • Du har god förmåga att samarbeta och kommunicera med deltagare och olika aktörer.
 • Du har goda kunskaper om hållbart byggande

Du har särskild kompetens inom flera av följande områden:

 • Projektstöd till sociala byggrupper och idéburna entreprenörer, med fokus på projektutveckling, dialog med deltagare och andra aktörer, föreningsfrågor och ledning av deltagandeprocesser.
 • Medverka i och leda utvecklingen av nya sociala byggprojekt; inkluderande konstellationsbyggande, aktörsmobilisering, kommunikation, projektledning
 • Gestaltning, arkitektur, byggnadsprojektering i olika skalor
 • Ekonomi och kalkylering inom projekt- och fastighetsutveckling
 • Självständigt arbete med analyser, utredningar, rapporter
 • Kommunikation, hemsidesutveckling, skapande av olika former av kommunikationsmaterial

 

STATIONERINGSORT
Vi värdesätter närheten till varandra i det fysiska rummet och vill därför att du, liksom vi andra, ska utgå från vårt kontor på Egnahemsfabriken på Tjörn. Att jobba hemifrån några dagar i veckan är dock inget problem. Bor du idag på annan ort kan vi tillsammans titta på vilka boendemöjligheter som finns för dig som vill flytta till Tjörn eller Orust.


OMFATTNING OCH TJÄNST

Som anställd på Egnahemsfabriken och/eller Bygden blir du samtidigt medlem i kooperativen och är med och bestämmer vart och hur vi skall utvecklas framöver. När det gäller din egen tjänstgöringsgrad kommer vi överens om det utifrån ditt intresse och livssituation, vi tror att du bör ligga mellan 50 – 100%.

 

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan till jobb@egnahemsfabriken.se senast den 15 maj.

 

KONTAKT OCH FRÅGOR

Har du frågor om tjänsten och platsannonsen är du välkommen att i första hand kontakta Erik Berg (erik@egnahemsfabriken.se), Tinna Harling (tinna@egnahemsfabriken.se) eller Jimmie Forsman (jimmie@bygden.se)

Egnahemsfabriken Tjörn

Author Egnahemsfabriken Tjörn

Redaktionellt konto för Egnahemsfabriken Tjörn

More posts by Egnahemsfabriken Tjörn