Skip to main content

Konstnären Johan Bloom har nu flyttat in i sin ateljé på Egnahemsfabriken. Speglingarna i fönsterpartiet är tjusigt och takhöjden ger rymlig känsla inomhus.

Bakom ateljén har vassen växt sig högt genom åren och skapat en fuktig miljö och Johan som har stort fågelintresse har om vårkvällarna nu märkt ett rikt fågelliv. Där har nu blivit ett skyddat alldeles eget fågelreservat där vassen inte ska slås.

Utanför ateljén pågår bygget av en skulptur som Johan skapar i samarbete med konstnären Anna Svensson från Svenshögen (tillsammans driver de Diabas kulturförening) Konstnärsduon har fått i uppdrag av Lysekils kommun att skapa ett konstverk av plast som städats ur havet. I sommar kommer det sen stå i centrala Lysekil för att påminna om att plast inte hör hemma i havet (eller kanske ingenstans). Och göra om skräp till konst är också en bra sak. 

Mer om Johans konst på: johanbloomart.com

Anna Berglund

Author Anna Berglund

More posts by Anna Berglund