Tillsammans syns vi är ett långsiktigt projekt för delaktighet, kreativitet, integration, tillsammansbyggeri och gemenskap.

Typ av projekt:

Forskning- och innovation

Projektledare:

Tinna Harling, Egnahemsfabriken Tjörn

Finansiär:

Vinnova

Budget:

300 000 SEK

Projektperiod:

juni 2018 – maj 2019

Vi syns, och när vi syns finns vi

Tillsammans syns vi är ett långsiktigt projekt för delaktighet, kreativitet, integration, tillsammansbyggeri och gemenskap. Projektets första aktivitet genomfördes under tre sommarlovsveckor i augusti 2018. Åtta ungdomar, hälften Tjörnungdomar, hälften nyanlända (från Afghanistan och Eritrea) vistades vid Egnahemsfabriken i Svanvik för att medverka i uppbyggnaden och dokumentation av verksamhetens första fas.

Ungdomarnas uppgift var att snickra, plantera, förbereda odlingslotter, rensa ogräs och buskar, måla, sy och snickra på Egnahemsfabrikens första Attefallshus och annat finsickeri. Dessutom ingick i projektet att i bild dokumentera allt som pågick på Egnahemsfabriken under ungdomarnas arbetsveckor. Tillsammans syns vi är ett projekt som utgår från Egnahemsfabrikens utveckling, men med ett tydligt mål att också bidra till ungdomarnas personliga utveckling genom nya kunskaper, lärdomar, kontakter och gemenskap.

Medverkande:

Tjörns kommun, Agapes Vänner STO, Egnahemsfabrike

Slutrapport: Läs projektets slutrapport här!