Skip to main content

Detta händer på Egnahemsfabriken


Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

ReMake med Retrofrun – lär dig skapa nytt av gammalt

29 juni, 2023 klockan 10:00 - 16:30

1150 kr

Gå direkt till anmälan!

 

Allt kan få en ny form och funktion och brukas vidare!
Den här dagen får du en massa roliga tips på hur du kan skapa nya föremål av gamla saker. Ett udda fat, en ensam äggkopp eller en sliten träljusstake: alla kan de få ett nytt liv; med ny form och kanske kan användas till något helt nytt ✨Av eget och loppat material får du lära dig designa och bygga din egen sladdlösa lampa, väggklocka, ljuslykta. Vill du göra en lampa så kommer vi att använda en smidig led-ljuskälla som är uppladdningsbar via USB, med smarta funktioner som timer, dimmer m.m.

I denna workshop guidas och inspireras vi under dagen av Cecilia Davidsson Berg/@retrofrun.                                    

Vi utforskar vad kreativt återbruk/upcycling kan vara och skapar av utvalda loppisföremål och spillprodukter unika föremål med personliga uttryck. Vi får höra något om den japanska estetiktanken Wabi Sabi – det operfektas skönhet, där bl.a. Kintsugi-tekniken är en av beståndsdelarna. När dagen är över har du fått både inspiration och nya insikter i vad kreativ återbruksdesign kan vara. Handfasta metoder, tekniska tips och materialkunskap ger dig en bra grund att fortsätta med ditt eget kreativa återbruk.

Ledare under helgen är som sagt självaste Retrofrun: Cecilia D Berg. Cecilia är formgivare och kulturhistoriker och brinner för återbruk och cirkularitet. I hennes atelje ́ blir gamla ting till nya saker i en unik och klimatsmart upcyclingdesign. Cecilias vackra och ofta lekfulla verk skäppar nytt ljus över talesättet  ”gammalt blir som nytt”. Du hittar henne på www.retrofrun.se och på FB och Instagram @retrofrun


Såhär funkar det:

  • DATUM OCH TID: 29/6 (torsdag) 2023
  • TIDER: 10.00 – 16.30
  • FÖR VEM? Öppet för alla (barn under 12 år i vuxens sällskap)
  • ANMÄLAN: Anmäl dig via länk till SV (se knapp överst)
  • FRÅGOR: Kontakta workshopledare: info@retrofrun.se  eller arrangör: annika@egnahemsfabriken.se
  • AVGIFT: 1150:- , ev material till självkostnadspris
  • RESVÄG: till Tjörn tar man sig lätt med bil, eller buss/tåg, cirka en timme från NilsErikssonTerminalen/Centralstation i Göteborg. Det finns även flera fina ställen att övernatta på: https://www.tjorn.se/kultur-fritid-och-turism/turism-och-sevardheter/boende, för mer långväga deltagare.

Anmäl dig här: se knappen ovan

Arrangörer

Studieförbundet Vuxenskolan
Egnahemsfabriken

Plats

Egnahemsfabriken
Rödgårdarnas väg 9
Tjörn, Sverige
+ Google Map
Visa Plats-webbplats