web analytics
Skip to main content

Detta händer på Egnahemsfabriken


Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Borste och Kvast med Wild Crafted Home

22 juni

1500kr

Gå direkt till anmälan!

I just denna workshop  får du möjlighet att lära dig tillverka handborstar och en större kvast, en s.k. ”cobwebber broom”. Vid slutet av dagen kommer du att känna tillfredställelsen i att ha tillverkat dina egna historiska redskap med hjälp av sköna naturmaterial och dina egna händer. (Under dagen ges ytterligare en workshop med Wild Crafted Home, se kalendarie ❤️)

Kvasten är ett traditionellt redskap i många hus. En riktigt bra kvast hjälper oss att sköta om och vårda utrymmen där vi bor och lever. Att sopa kan tillochmed vara en en verkligt vacker och meditativ uppgift, särskilt när du använder en handgjord kvast för din dagliga sopsväng. Du är varmt välkommen till denna workshop där Wild Crafted Homes Raleigh Klotzek visar hur du tillverkar detta enkla redskap: kvasten du kan använda var dag.

Under dagen kommer du också att lära hur du kan tillverka en mindre handborste. (Inte sällan blir detta sedan favoritgåvan att ge bort till vänner och bekanta.)
Under den här heldagsworkshopen kommer vi att arbeta med handborstar av några sorter och en s.k. större ”cobwebber broom” att sopa golv med. Tips: Om du har ett kvastskaft/-pinne eller två som du tycker särskilt mycket om så är du mycket välkommen att ta med den. Den behöver vara cirka 3 cm i diameter och ungefär lika lång som upp till din midja. Kursledaren rekommenderar raka skaft, då de är bekvämare att använda. Men – om du föredrar ett böjt skaft för en dekorativ kvast så är det ok också.

OBS: Workshopen kommer att hållas på engelska – det brukar inte vara några problem då kursledaren har stor vana vid att visa och förklara i Sverige och kursdeltagare hjälps åt med förklaringar. Personal på plats kan också vara till hjälp om det behövs. 

 

Presentation av handledare:

Raleigh Klotzek driver idag Wild Crafted Home tillsammans med sin man Oliver Klotzek. Uppvuxen i USA och med professionell erfarenhet som hantverkare i olika länder lever och arbetar hon idag i Sverige. Raleigh har mångårig erfarenhet av olika material och tekniker kring traditionellt konsthantverk. Med engagerat och inspirerande intresse för att förmedla historiskt hantverk erbjuder hon nu sina kunskaper till oss. Hon har genom åren hämtat kunskap hos kunniga mentorer både lokalt och internationellt. Raleigh arbetar främst inom områden som green woodwork, kvastmakeri, smyckestillverkning, pärlmakeri samt vävning och korgmakeri. Wild Crafted Home flyttade till Sverige för något år sedan och arbetar nu med att erbjuda sina kunskaper till människor i Sverige som längtar efter att skapa med sina egna händer. Raleigh menar att alla är födda med möjligheten och förmågan att undersöka hur man kan leva och verka kreativt. Välkommen att möta Raleigh Klotzek på Egnahemsfabriken: en kunnig instruktör som gör lärandet både välkomnande och roligt.

Lunch/fika: Vegetarisk lunch finns att köpa till självkostnadspris (anmälan krävs) annars går det bra att ta med egen lunch, utrustat kök finns på plats. Gratis Kaffe/te finnes, fikabröd till självkostnadspris.

Anmäl lunch + ev allergi/specialkost till annika@egnahemsfabriken.se


Såhär funkar det:

  • DATUM OCH TID: 22/ 6 (torsdag) 2023
  • TIDER: 10.00 – 16.00
  • FÖR VEM? Deltagande är öppet för alla
  • ANMÄLAN: Anmäl dig via länk till SV (se knapp överst)
  • FRÅGOR: annika@egnahemsfabriken.se
  • AVGIFT: 1500:-

Anmäl dig här: https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/borste-och-kvast-90215/

Arrangörer

Egnahemsfabriken
Studieförbundet Vuxenskolan

Plats

Egnahemsfabriken
Rödgårdarnas väg 9
Tjörn, Sverige
+ Google Map
Visa Plats-webbplats