Skip to main content

Detta händer på Egnahemsfabriken


Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Campervanläger 2023 – bygg din campervan

17 juli, 2023 - 30 juli, 2023

8500kr

Vi har nu den oförställda glädjen att inbjuda till två veckors byggläger för campervanbyggare den 17-30 juli, sommaren 2023!

Detta är ett läger för dig som redan renoverar/bygger en egen campervan eller vill komma igång med det. Du kanske saknar plats, verktyg eller erfarenhet för att göra det hemma/själv eller vill helt enkelt bara göra jobbet i ett trevligt och utvecklande sammanhang med andra campervanbyggare.

Välkommen till årets byggläger, med likasinnade!

UPPLÄGG OCH INNEHÅLL

Ta med dig din skåpbil och kom till Egnahemsfabriken i Svanvik. På plats hos oss får alla deltagare under lägret tillgång till verktyg och byggyta, men även support under hela lägret från professionella snickare och tidigare vanbyggare. Vi fyller dagarna med så mycket praktik som bara är möjligt. Fokus i byggandet kommer ligga på att bygga inredningar. Elektriker finns på plats vid 1-2 tillfällen under lägret, beroende på efterfrågan och behov (var och en bekostar elektrikerns tid själv).

Värdar är Hilda Sjöqvist, erfaren vanbyggare och blivande arkitekt samt David Furuholm, snickare och byggpedagog på Egnahemfabriken, båda två deltar som stöd under hela lägret. Alla deltagare får tillgång till en digital guide innan kursstart, med tips om olika moment i byggprocessen, samt länklista med nyttiga resurser.

Det blir två intensiva veckor där vi bygger tillsammans – förhoppningsvis åker ni från Tjörn i slutet av lägret med en färdig campervan att äventyra med under resten av sommaren.

Måltider: Vi lagar maten själva i Egnahemsfabrikens kök eller på uteköket, beroende på väder. Vi turas om att ha ansvar för maten under lägerveckorna.

Byggmaterial: På Egnahemsfabriken finns byggreglar, vanliga skivmaterial, isolering, infästning, återbrukade byggnadsdelar mm. Ekologisk färg kan tas via Färgtrappan som har försäljning på Egnahemsfabriken. Kompletterande material av hög kvalitet kan köpas från närliggande välsorterad bygghandel (200 m). Alla deltagare bekostar sina egna byggmaterial.

 

FÖRBEREDELSER

För att lägret ska vara givande för dig behöver du ha fixat den bil som du vill bygga om innan lägret startar.

Inför lägret har vi ett förberedelsemöte med alla anmälda deltagare då vi går igenom planeringen, tittar på allas fordon och eventuella åtgärder som bör göras på dessa innan lägret för att dessa, om möjligt ska vara ”skåpsklara”.

 

ANMÄLAN OCH FRÅGOR
Antalet platser på detta lägret är begränsat till 8 fordon. Platserna fördelas efter först-till-kvarn-principen. Så skynda att anmäla dig fort om du vill vara säker på att kunna delta 🙂

Anmälan och även frågor kan du maila till campervan@egnahemsfabriken.se

 


Såhär funkar det:

  • DATUM OCH TID: 17 – 30 juli, 2023
  • BYGGTIDER: 09.30 – 15.30 varje dag
  • FÖR VEM? Deltagande är öppet för alla, anmälan krävs (se ovan)
  • ANMÄLAN: Anmäl dig genom att skicka ett mail med dina kontaktuppgifter till campervan@egnahemsfabriken.se
  • BOENDE: För dig som vill campa eller bo på Tjörn på annat vis under lägret finns det möjlighet att få hjälp med detta, meddela oss om dina behov!
  • FRÅGOR: campervan@egnahemsfabriken.se
  • LÄGERAVGIFT: 8500 SEK för studenter, arbetslösa, pensionärer, 12 000 SEK för arbetande. Endast en anmälningsavgift per fordon, även om ni är flera om fordonet. Pris inkl. moms.
  • INGÅR: Verktyg och maskiner, uppställningsplats, snickarhjälp, handledning och rådgivning, gemensamma materialinköp, tillgång till pausytor med kök och toalett, lägergemenskap, digital guide, förmöte

Detaljer

Start:
17 juli, 2023
Slutar:
30 juli, 2023
Kostnad:
8500kr
Evenemang Kategorier:
, , , , , ,
Evenemang Taggar:
,

Arrangör

Egnahemsfabriken
E-post
info@egnahemsfabriken.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Egnahemsfabriken
Rödgårdarnas väg 9
Tjörn, Sverige
+ Google Map
Visa Plats-webbplats