Grönskan är en yteffektiv, välbyggd och ljus bostad i ekologiska och  levande naturmaterial, uppförd med traditionella hantverksmetoder. Totalt 30 kvm utvändigt mått och 24 kvm boarea – redo att transporteras på väg, sättas på hjul och ställas upp som attefallshus.

Yttermått: 8,7 x 3,1 meter     Invändig boyta: 24 kvm     Utvändig yta: 30 kvm

1
Matplats / allrum i glasad växthusliknande del.
2
Stolpverksstomme.
3
Entré genom glasdörr.
4
Loft under snedtaket med plats för fyra bäddar.
5
Invändiga målerier: Äggoljetempera, jordfärger, kulörval i dialog med beställare
6
Förklarande text
7
Förklarande text
8

På den lilla ytan rymmer bostaden många funktioner: ett ordentligt kök, badrum med handfat och toalett, sovrum med kontor, sovloft med plats för fyra bäddar, mat- och allrum, hall, samt en ljus växthusdel.

1
Förklarande text
2
Förklarande text
3
Förklarande text
4
Förklarande text
5
Förklarande text
6
Förklarande text

Vi bygger detta huset med genomgående ekologiska och naturnära materialval och färger, träfiberisolering, äggoljetempera, slamfärg, massiva furugolv och kalkstensgolv och en stolpverksstomme i glasdelen.

Plan och sektion:

Hur går det till?

Egnahemsfabriken vill ge fler vägar till ett eget hem. Därför hjälps vi åt med att hålla kostnaderna nere och uppmuntrar till en så hög grad av självbyggeri som möjligt i projektet. Nedan ger vi tre fasta prisexempel på kostnad för huset utifrån tre alternativa av färdigställande och genomförande.

Självbygge på Egnahemsfabriken

Byggsats och ritningar för egen produktion på Egnahemsfabrikens projektytor på Tjörn. Vid heltidsarbete för två personer med viss erfarenhet av byggnation är byggtiden cirka 1 månad. Bokning av projektyta görs separat, kontakta oss! Inkluderat i materialkostnad: alla delar av klimatskalet inklusive stomme, isolering, fönster, yttertak, takavvattning, infästning mm. Ingen arbetskostnad inkluderas.


     310 000 kr

(senaste revidering april 2022)

Be om offert!

Eller

Klimatskal

Klimatskal innebär huset färdigställt till ett tätt klimatskal inkluderande en isolerad stomme med invändig ångbroms och glespanel och utvändig vindduk och ytterpanel. Monterade fönster och dörrar, snickerier (in- och utvändiga foder och smygar) yttertak, monterad takavvattning och utvändiga målerier.


     525 000 kr

(senaste revidering april 2022)

Be om offert!

Eller

Färdig bostad

En nyckelfärdig lösning där ni låter oss färdigställa alla invändiga detaljer. Alternativet innefattar klimatskal, samt utöver detta eldragningar och eluttag, invändiga golv, innerpaneler, innertak, invändiga målningsarbeten, kök och badrum.


755 000 kr

(senaste revidering april 2022)

Be om offert!