Skip to main content

Grönskan är en välplanerad och smart liten bostad som rymmer 3 rum och kök inom 30 kvm utvändigt fotavtryck och 4 meters totalhöjd. Yttermåtten gör huset mycket flexibelt för olika placeringar.

Yttermått: 10 x 3 meter     Invändig boyta: 24 kvm     Utvändig yta: 30 kvm

1
Allrummet, matplatsen och köket med full höjd
2
Pulpettak 170-balkar.
3
Plan 2 innehåller två sovrum och nås via en lofttrappa från hallen.
4
Hall med ingång till badrummet
5
Stora sovrummet på markplan

På den lilla ytan rymmer bostaden många funktioner: ett ordentligt kök, badrum med handfat och toalett, sovrum med kontor, sovloft med plats för fyra bäddar, mat- och allrum, hall, samt en ljus växthusdel.

Vi bygger Grönskan med genomgående ekologiska och naturnära materialval och färger, träfiberisolering, äggoljetempera, slamfärg och massiva furugolv.

Plan och sektion:

Hur går det till?

Egnahemsfabriken vill ge fler vägar till ett eget hem. Därför hjälps vi åt med att hålla kostnaderna nere och uppmuntrar till en så hög grad av självbyggeri som möjligt i projektet. Nedan ger vi tre fasta prisexempel på kostnad för huset utifrån tre alternativa av färdigställande och genomförande. Konsumentpriser nedan inkluderar moms.

Självbygge på Egnahemsfabriken

Byggsats och ritningar för egen produktion på Egnahemsfabrikens projektytor på Tjörn. Bokning av projektyta görs separat, kontakta oss! Inkluderat i kostnaden: ritningar och bygganvisningar samt material till alla delar av klimatskalet inklusive stomme, isolering, fönster, yttertak, takavvattning, infästning mm. Ingen arbetskostnad inkluderas.


     315 000 kr

(senaste revidering september 2023)

Eller

Färdigt klimatskal

Färdigt klimatskal innebär att huset är färdigställt till ett tätt klimatskal inkluderande en isolerad stomme, bjälklag och tak, med invändig ångbroms och glespanel förberett för eldragning, utvändig vindduk och ytterpanel. Monterade fönster och dörrar, snickerier (in- och utvändiga foder, smygar, bleck, knutar, vindskivor) yttertak, monterad takavvattning och utvändiga målerier. Detta passar dig som vill göra en del av jobbet själv men vill ha tryggheten i att ha ett välbyggt hus i botten att bygga vidare på .


     600 000 kr

(senaste revidering september 2023)

Eller

Färdig bostad

En nyckelfärdig lösning där du överlåter till oss att färdigställa alla invändiga detaljer. Detta alternativet innefattar klimatskal, och inkluderar utöver det även eldragningar och eluttag, invändiga golv, innerväggar och mellanbjälklag, innerpaneler, undertak, invändiga målningsarbeten, samt kök och badrum.


785 000 kr

(senaste revidering september 2023)

Kontakta oss med din förfrågan!

Uttryck ditt intresse för denna husmodellen genom att helt enkelt skicka ett mail till oss: info@egnahemsfabriken.se så kontaktar vi dig!