Ellen Bengtsson

Sommaren 2021 byggde vi ett klimatsmart litet hus åt Ellen Bengtsson inom projektet Tillsammans Bygger Vi. Ellen var då femton år, bodde i Klövedal och gick i åttan på Häggvallsskolan på Tjörn.

Från medskapande till tillsammansbygge

 Ellen fick bland annat hjälp med att designa bygga sitt hus av ett gäng tillsammansbyggare. Under 5 veckor arbetade de tillsammans med projektet. Egnahemsfabriken tid för enklare mat och fika. Flera av tillsammansbyggarna valde att tälta under projektperioden, tillgång till toalett, dusch, kök & tvätt i vårt hus.

Som tillsammansbyggare lär man sig att designa och bygga hus samtidigt som man hjälper till med att få  huset klart. Vi börjar med attdesigna huset tillsamans genom en unik medskapandemetod som Egnahemsfabriken har utvecklat.  Därefter bygger vi tillsammans under ledning av snickare.

DESIGNPROCESSEN

Ett klimatsmart litet hus

Ellen Bengtsson blev nyfiken på projektet Tillsammans Bygger Vi och skrev ett brev till Egnahemsfabriken om sin dröm att kunna bygga ett klimatsmart litet hus som kan stå på föräldrarnas tomt, nära både naturen, havet och familjen.

Byggprocessen skedde på Egnahemsfabriken och innefattade allt ifrån designprocess till att bygga med återbrukat material. Huset flyttades sedan till Ellens familjs tomt.

BYGGET

FÄRDIGA HUSET