Skip to main content

Detta händer på Egnahemsfabriken


Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

ReMake med Retrofrun – gör en lampa av loppisfynd

22 april, 2023 klockan 10:00 - 23 april, 2023 klockan 16:00

2100 kr

Gå direkt till anmälan!

Ett udda fat, en ensam äggkopp eller en sliten träljusstake; alla kan de få ny form och funktion och brukas vidare. Av eget och loppat material får du lära dig designa och bygga din egen sladdlösa lampa, väggklocka, ljuslykta. Vill du göra en lampa så kommer vi att använda en smidig led-ljuskälla som är uppladdningsbar via USB och har flera smarta funktioner som timer, dimmer m.m. I denna workshop guidas och inspireras vi i två dagar av Cecilias Davidsson Berg/@retrofrun.                                       

Vi utforskar vad kreativt återbruk/upcycling är, dess många fördelar och relevans och skapar av utvalda loppisföremål och spillprodukter unika föremål med personliga uttryck. Vi nosar på den japanska estetiktanken Wabi Sabi – det operfektas skönhet, där bl.a. Kintsugi-tekniken är en av beståndsdelarna. Efter lunch på lördagen blir det också ett gemensamt inspirationsbesök på närliggande loppis. När workshophelgen är över har du fått en klar inblick i och förståelse kring vad kreativ återbruksdesign innebär i såväl teori och praktik. Handfasta metoder, tekniska tips och materialkunskap ger dig en bra grund att fortsätta med ditt eget kreativa återbruk.

Ledare under helgen är självaste Retrofrun: Cecila D Berg. Cecilia är formgivare och kulturhistoriker och brinner för återbruk och cirkularitet. I hennes atelje ́ blir gamla ting till nya saker i en unik och klimatsmart upcyclingdesign. Cecilias vackra och ofta lekfulla verk skäppar nytt ljus över talesättet  ”gammalt blir som nytt”. Du hittar henne på www.retrofrun.se och på Instagram: @retrofrun


Såhär funkar det:

  • DATUM OCH TID: 22-23/4 (lö,sö) 2023
  • TIDER: 10.00 – 16.00
  • FÖR VEM? Öppet för alla (barn under 12 år i vuxens sällskap)
  • ANMÄLAN: Anmäl dig via länk till SV (se knapp överst)
  • FRÅGOR: Kontakta workshopledare: info@retrofrun.se  eller arrangör: annika@egnahemsfabriken.se
  • AVGIFT: 2100:-
  • RESVÄG: till Tjörn tar man sig lätt med bil, eller buss/tåg, cirka en timme från NilsErikssonTerminalen/Centralstation i Göteborg. Det finns även flera fina ställen att övernatta på: https://www.tjorn.se/kultur-fritid-och-turism/turism-och-sevardheter/boende, för mer långväga deltagare.

Anmäl dig här:    https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/remake-med-retrofrun—fran-linjart-till-cirkulart–90212/

 

Detaljer

Start:
22 april, 2023 klockan 10:00
Slutar:
23 april, 2023 klockan 16:00
Kostnad:
2100 kr
Evenemang Kategorier:
, , , , , , , , ,
Evenemang Taggar:
, , , , ,
Webbplats:
https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/remake-med-retrofrun---fran-linjart-till-cirkulart--90212/

Arrangörer

Egnahemsfabriken
Studieförbundet Vuxenskolan

Plats

Egnahemsfabriken
Rödgårdarnas väg 9
Tjörn, Sverige
+ Google Map
Visa Plats-webbplats