Skip to main content

Detta händer på Egnahemsfabriken


Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fönsterrenoveringens grunder

29 april klockan 10:00 - 30 april klockan 16:30

1750 kr

Gå direkt till anmälan!

Tag hand om dina fönster – kom och lär dig grunderna i att renovera och sköta om gamla fönster. Under denna helg kommer trähantverkare Katarina Holmdahl guida dig i hur du kan få dina fönster att leva vidare långt in i framtiden.

Under två dagar går vi igenom både teori och praktik kring hur man genomför enklare skötsel och renovering av traditionella träfönster. Workshopen fokuserar på skrapning, glasning/urglasning, olja, kitta och måla, samt de verktyg som krävs för att göra det (dvs inga större ingrepp som trälagningar denna helg).

Praktik varvas med teori om fönstrens uppbyggnad, bland annat materiallära, verktygsgenomgång samt resurser för material och vidare läsning/utbildning så att du som deltagare känner dig säker på hur du ska ta dig an ditt eget projekt i framtiden.

Alla deltagare ges tid att prova och öva på varje moment. Oömma kläder rekommenderas. Varmt välkommen till denna trevliga fönsterlagningshelg!

Ledare
Kursen leds av Katarina Holmdahl. Katarina är en svensk-amerikansk trähantverkare och mångsysslare som tillbringat det senaste decenniet med att renovera 1800-talsbyggnader. Med ett flertal kurser och utbildningar i bakfickan, bland annat Slöjd & byggnadsvårds kurser i skrapa/kitta/måla och trälagningar samt delkurser på Dacapos fönsterbyggarutbildning i Mariestad har hon en mycket god kunskap om gamla fönster och deras behov som hon gärna delar med sig av.

Bra att veta
Materialkostnad tillkommer med 100 kr, betalas till kursledaren på plats. Egen lunch medtages, utrustat kök finns på plats. Kaffe/te/fikabröd finnes till självkostnadspris. Anmäl ev allergi till annika@egnahemsfabriken.se


Såhär funkar det:

  • DATUM OCH TID: 29-30/4 (lö,sö) 2023
  • TIDER: 10.00 – 16.30
  • FÖR VEM? Deltagande är öppet för alla
  • ANMÄLAN: Anmäl dig via länk till SV (se knapp överst)
  • FRÅGOR: annika@egnahemsfabriken.se
  • AVGIFT: 1750 kr

Anmäl dig här:   via knapp överst på sidan

https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/fonsterrenoveringens-grunder-89963/

Detaljer

Start:
29 april klockan 10:00
Slutar:
30 april klockan 16:30
Kostnad:
1750 kr
Evenemang Kategorier:
, , , , , ,
Evenemang Taggar:
,
Webbplats:
https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/fonsterrenoveringens-grunder-89963/

Arrangörer

Studieförbundet Vuxenskolan
Egnahemsfabriken

Plats

Egnahemsfabriken
Rödgårdarnas väg 9
Tjörn, Sverige
+ Google Map
Visa Plats-webbplats