Detta händer på Egnahemsfabriken


Tillsammans bygger vi!

Egnahemsfabriken Rödgårdarnas väg 9, Tjörn

TILLSAMMANSBYGGARE  – Vi ser fram emot att just du ska komma och bli en del av vårt härliga gäng i sommar! I sommar ska vi i forskningsprojektet 'Tillsammans bygger vi'...

Lappa & laga jeans med Sara Sundin

Egnahemsfabriken Rödgårdarnas väg 9, Tjörn

Under tre lördagar i mars kan du lära mer om och prova lagning av jeans, stickat och blandat med en träff per tema. Välj om du vill komma vid alla tillfällen eller endast vid något av dessa. Den här lördagen fokuserar vi på jeans. Kom och prova olika tekniker och stygn för att laga textil med inriktning på jeans! Laga för hand, på maskin, lapp på utsida eller insida, diskret eller sashikoinspirerat.

450kr

Lappa & laga stickat med Sara Sundin

Egnahemsfabriken Rödgårdarnas väg 9, Tjörn

Under tre lördagar i mars kan du lära mer om och prova lagning av jeans, stickat och blandat med en träff per tema. Välj om du vill komma vid alla tillfällen eller endast vid något av dessa. Den här lördagen fokuserar vi på stickat.

450kr

Årsmöte Egnahemsfabriken Tjörn 2022

Egnahemsfabriken Rödgårdarnas väg 9, Tjörn

Samtliga medlemmar i föreningen Egnahemsfabriken Tjörn hälsas välkomna till 2022 års årsmöte med den ekonomiska föreningen Egnahemsfabriken Tjörn den 14.e mars 2022. Mötet genomförs i Vita Huset på Egnahemsfabriken. För den som vill finns möjlighet att även delta via Zoomlänk.

Byggonsdag 16 mars

Onsdagen den 16 mars kl 15-18 startar vi upp terminens byggonsdagar på Egnahemsfabriken. Våra byggonsdagar är ett stående tillfälle varje vecka under säsong att hjälpa till med något av de pågående byggprojekten eller att fixa sådant som behöver göras på fabriken. 

Baka Napolitansk pizza med Hannes Norblad

Egnahemsfabriken Rödgårdarnas väg 9, Tjörn

Dags för en ny omgång med pizza-workshop vid Egnahemsfabrikens fantastiska napolitanska pizzaugn under ledning av maestro Hannes Norblad. Öppen för alla.

900 kr

Byggonsdag 23 mars

Onsdagen den 23 mars kl 15-18 är det dags för terminens andra byggonsdag på Egnahemsfabriken. Våra byggonsdagar är ett stående tillfälle varje vecka under säsong att hjälpa till med något av de pågående byggprojekten eller att fixa sådant som behöver göras på fabriken. 

Lappa & laga blandat med Sara Sundin

Egnahemsfabriken Rödgårdarnas väg 9, Tjörn

Under tre lördagar i mars kan du lära mer om och prova lagning av jeans, stickat och blandat med en träff per tema. Välj om du vill komma vid alla tillfällen eller endast vid något av dessa. Den här lördagen jobbar vi med blandade tekniker. Kom och prova olika tekniker och stygn för att laga textil! Laga skor, t-shirts, skjortor, väskor, m m. Sömmar som gått upp, tunnslitet, elastiska stygn, "embellishmend" - för att det är roligt och blir fint.

450kr

Byggonsdag 30 mars

Onsdagen den 30 mars kl 15-18 är det dags för terminens tredje byggonsdag på Egnahemsfabriken. Våra byggonsdagar är ett stående tillfälle varje vecka under säsong att hjälpa till med något av de pågående byggprojekten eller att fixa sådant som behöver göras på fabriken. 

Fläta näverfodral med Kerstin Sylwan

Egnahemsfabriken Rödgårdarnas väg 9, Tjörn

Näver är ett spillmaterial från skogen som är helt förnybart och som går att skörda utan att skada björken. Det är flexibelt och starkt och antibakteriellt. Designer, slöjdare och författare Kerstin Sylwan är van workshopledare med stor kunskap om hållbar design. Denna gång håller hon en introduktionskurs till materialet näver och tekniken flätning, med målet att göra en egen mobilväska/plånbok.

950kr

Inspirationsvandring Husebybergen (Egnahem för alla)

Ellös Ellös

Ett platsbesök och inspirationsträff för dig som är nyfiken på Egnahemsfabrikens planerade område för organiserat självbyggeri i Ellös, Husebybergen. Vid detta tillfället vandrar vi runt i området med guider och bekantar oss med dess naturkaraktär och möjligheter, samt fikar. Öppet för alla som är intresserade av att bli framtida egnahemsbyggare i Ellös. Föranmälan krävs.

Gratis

Pizzabagarkurs (obs denna kursen endast för medlemmar)

Egnahemsfabriken Rödgårdarnas väg 9, Tjörn

Vill du bli pizzabagare på Egnahemsfabrikens och vara med på olika pizzaevent? Då är du som medlem varmt välkommen att gå denna intensiva kurs den 9 april!

100 kr

Påskmarknad med tema hållbarhet och närodlat

Egnahemsfabriken Rödgårdarnas väg 9, Tjörn

Välkommen till vår allra första påskmarknad! Långfredagen den 15 april kl.12-16 på Egnahemsfabriken. Vi har bjudit några lokala hantverkare och matproducenter. Fokus är hållbarhet och närodlat.

En dag om hönor och deras behov

Egnahemsfabriken Rödgårdarnas väg 9, Tjörn

Hönsgruppen på Egnahemsfabriken bjuder in experten Maria Karlsson från Mällby Lantgård som föreläser om raser, foder, sjukdomar, utevistelse och byggnader. En garanterat mycket lärorik och stimulerande heldag både för dig som har eller funderar på att skaffa hönor, med fokus på hönors behov och beteenden. 

450 kr

Måla med äggoljetempera, med Maj-Liz Marcusson

Egnahemsfabriken Rödgårdarnas väg 9, Tjörn

En kurs för dig som är intresserad av att lära dig om och att måla med äggoljetempera. En hållbar färg för de flesta ytor inomhus. Äggoljetempera passar lika bra i nya som äldre miljöer. Teori och praktik varvas under dagen.

875 kr

Bokrelease: En bildesigners framtid

Egnahemsfabriken Rödgårdarnas väg 9, Tjörn

Släppevent för Per Gyllenspetz nya bok En bildesigners framtid: en bok om hur vi kan åka mer hållbart till våra hus. Om den stora bilden i arbetet med ett hållbart liv på planeten och om samtalets glimrande skattkista... Författaren samtalar med Erik Berg om bokens innehåll. Stenungsbakad pizza från egna ugnen och dricka på plats i Orangeriet på Egnahemsfabriken.

Pilkonst med Alice Kettle: vi skapar Cones of Curiosity

Egnahemsfabriken Rödgårdarnas väg 9, Tjörn

Det här är en workshop som låter deltagarna möta materialet pil och inbjuder dem att prova på att arbeta med den repetitiva rytmen och flexibla karaktären hos detta mångsidiga material under ledning av Alice Kettle. Varje deltagare kommer att bygga en enkel rigg av spillvirke och lära några grundläggande tekniker inom pilflätning för att sedan under dagen skapa sina individuella Koner för Nyfikenhet.

1100kr

Lär dig baka Tjörnkaka i vår vedeldade ugn med Britta Andersson

Egnahemsfabriken Rödgårdarnas väg 9, Tjörn

Kom och lär dig baka goda Tjörnkakor i vår fina vedeldade napolitanska ugn. Bräcke Hembygdsförenings erfarna Tjörnkakebagare Britta Andersson guidar oss under dagen, med gott stöd av en av Egnahemsfabrikens pizzabagare; Eva Annerås. Vi lär oss sätta deg och grädda kakorna i ugnen. Sen ingår ju provsmakning och blir det några kakor över så tar vi ju hem dem förstås.

550kr

Domedagen: lär dig bygga en geodetisk kupol

Egnahemsfabriken Rödgårdarnas väg 9, Tjörn

Den 18:e maj inbjuder Egnahemsfabriken till en heldagsworkshop då vi bygger en geodetisk kupol (även kallat "dome") tillsammans. Efter worskhopen är du redo att designa och bygga din egen kupol.

550 kr