Skip to main content

Detta händer på Egnahemsfabriken


Loading Events

« All Events

Byggläger på Egnahemsfabriken sommar 2024

17 juni klockan 09:30 - 27 juni klockan 16:30

120kr

Anmäl dig här!

Bygglägret vänder sig till dig mellan 16 och 100 år som vill vara med som volontär och utveckla mötesplatsen i Svanvik. Yngre personer också mycket välkomna i målsmans sällskap!

Under två veckor kommer du att kunna vara med på vårt årliga byggläger där ungdomar, vuxna, handledare och volontärer möts i en härlig kompott.

Tillsammans utvecklar vi Egnahemsfabriken som mötesplats! Vi samlas varje morgon i Egnahemsfabrikens orangeri och går igenom vad dagen innehåller. Då väljer du själv vad du tycker verkar roligt att prova på. Det kommer att finnas möjlighet att hjälpa våra självbyggare med deras byggen eller tillexempel göra en målarinsats/bygga kök på Huseby Egnahemsförenings Gemensamhetshus (som flyttar till Ellös i augusti). Folkateljén kommer att vara öppen 10-15 varje dag med olika slöjdiga teman (se sociala medier när det närmar sig). Det kommer även finnas annat som behöver fixas i trädgården samt olika mindre byggprojekt för den som önskar. Handledare guidar dig under dagen. Varmt välkommen!

Du väljer själv vilka dagar du vill delta, men vi vill gärna att du anmäler dig till minst två av dagarna. Kostnad 120 kr/dag. 

Utrustning
Arbetskläder och skor tar volontären med sig själv. Skyddsutrustning som hörselkåpor, glasögon och hjälm finns på plats.

Bra att veta om övernattning
Det går att tälta i Egnahemsfabrikens trädgård med tillgång till kök, dusch och toalett, man kan då laga sin egen middag. Detta är kostnadsfritt för volontärer som tack för sin arbetsinsats.

Bra att veta:

Morgonmacka med kaffe eller te, lunch samt eftermiddagsfika ingår. Allas kafe är även öppet till självkostnadspris.


Såhär funkar det:

  • DATUM OCH TID: 17-27  juni 2024
  • TIDER: 9.30 – 16.30
  • FÖR VEM? Bygglägret vänder sig till dig mellan 16-100 år som vill vara med och greja
  • ANMÄLAN: Anmäl dig via Studieförbundet Vuxenskolan!
  • FRÅGOR: Kontakta arrangör: tinna@egnahemsfabriken.se
  • AVGIFT: 120 kr/dag
  • VAD INGÅR: Handledning, lunch och fika
  • PLATS: Egnahemsfabriken Tjörn, se vår vägbeskrivning här.

Organizers

Egnahemsfabriken
Studieförbundet Vuxenskolan
Tjörns Sparbank

Venue

Egnahemsfabriken
Rödgårdarnas väg 9
Tjörn, Sverige
+ Google Map
View Venue Website