Skip to main content

Detta händer på Egnahemsfabriken


Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Från träd till planka – lokal framtagning av byggmaterial med mobila sågverk

16 mars - 17 mars

2990kr

Anmäl dig här!

Våren 2024 är hållbart byggande ett genomgående tema på Egnahemsfabriken. Att ha kunskapen att själv plocka ut och förädla skogsråvara är en del i detta – en ingång till hållbart förvaltade skogar och hållbara hus av bra material. Vi är därför glada att som en del av detta spåret kunna erbjuda denna tvådagarskurs i använda mobila sågverk, tillsammans med Tobias Eklind.

Under två dagar kommer vi få bekanta oss med tre olika varianter av mobila småskaliga sågverk, lära oss att hantera dessa och ta våra första stockar från träd till färdiga plankor – och andra dimensioner. Som deltagare på denna kursen kan du se fram emot lärorika och minnesvärda dagar, doften av nysågat virke och kaffe, goda samtal, inspiration, kärlek till träd… och säkert en och annan ordvits.

Som alltid gäller att vi lär genom att GÖRA tillsammans.


Såhär funkar det:

  • DATUM OCH TID: 16-17 mars 2024
  • TIDER: 09.00 – 16.00
  • FÖR VEM? Öppet för alla som är nyfikna på att kunna såga upp virke själva
  • ANMÄLAN: Anmäl dig via Studieförbundet Vuxenskolan!
  • FRÅGOR: Kontakta arrangör: utbildning@egnahemsfabriken.se
  • AVGIFT: 2990:-
  • VAD INGÅR: Fika, kaffe och lunch ingår i kursavgiften.
  • PLATS: Egnahemsfabriken Tjörn, se vår vägbeskrivning här.
  • UTRUSTNING: Kom iklädd lämpliga arbetskläder för att jobba med sågverk, hörselskydd och skyddsglasögon tillhandahålles på plats.

Denna kursen ingår i Träpaketet. Bokas aktiviteten tillsammans med bokning Naturnära skogsbruk i praktiken (20 januari) och Stolpverk för alla (20-21 april)  får du en rabatt på 500 SEK på totalpriset på samtliga aktiviteter (6730 SEK istället för 7230 SEK). Boka aktiviteterna separat via Anmälning hos SV och skicka ett mail till utbildning@egnahemsfabriken.se för att krediteras manuellt med rabatten efter din bokning!

Anmälan till denna kursen sker via Studieförbundet Vuxenskolan.


OBS: för dig som under våren 2024 deltar i vår Grundkurs för självbyggare eller medverkar i något av Egnahemsfabrikens sociala byggprojekt (Egnahem för alla Husebybergen, Byggemenskap Utsikten) samt för dig som just nu är självbyggare hos oss, erbjuds denna aktiviteten även fredagen den 15:e mars för en kostnad av 750 kr inkl. fika och lunch.

Arrangörer

Egnahemsfabriken
Studieförbundet Vuxenskolan

Plats

Egnahemsfabriken
Rödgårdarnas väg 9
Tjörn, Sverige
+ Google Map
Visa Plats-webbplats