För att möjliggöra mer musik och kultur på Egnahemsfabriken i Svanvik har vi under en tid diskuterat behovet av att uppföra en ordentlig scen. Sommaren 2019 skedde det, som en del av Tillsammans Bygger Vi och i samarbete med arkitekten Bruno. Det blev inte enklast möjliga. Istället blev det en rund scen i fabrikens mitt, byggt av ungdomar och medlemmar. Så fantastiskt fin!

En rund scen på Egnahemsfabriken

Nu behöver scenunderhållningen inte få fötterna blöta! Och inte den som vill dansa heller. En scen är bra till mycket och en rund scen inbjuder till allt från dans till möten.

Tanken är att senen ska fungera som en öppen scen för kommunens ungdomar och andra som vill nyttja den som scen för teater, poesi, performance eller andra konstarter, föreläsningar, dansgolv, lekplats eller arbetsyta. Scenen är allas.

Deltagare och ledare: Sommarjobbarna Roman Akbary, Arvid Blom, Mohammad Jafari, Joakim Ivarsson, Mohammad Jafari, Safiyo Musse, Leja Siladji Dahne och Lukas Sällström. Volonäterna Ali Safari och Michael Tajik. Ledare: Bruno Gonçalves från arkitektkollektivet Raumlabor i Berlin, Jenny Stenberg, Anna Berglund, Tinna Harling, Moa Berglund,

Bygge

ANVÄNDNING