Skip to main content

Detta händer på Egnahemsfabriken


Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vi bygger tillsammans

22 augusti, 2022

1700 kr

Gå direkt till kurssidan och anmälan!

Under hösten 2022 arrangerar Egnahemsfabriken i samarbete med Billströmska folkhögskolan en folkhögskole kurs på helfart som löper över en period av 17 veckor. Kursen vänder sig till dig som vara med och skapa en hållbar framtid och som, bokstavligt talat, vill bygga ett hus.

Teoretiska studier på skolan blandas med praktiskt arbete på Egnahemsfabriken. Du som går kursen kan exempelvis vara en omställare, nystartare, nybyggare, eller arkitektstudent med intresse för medskapande design.

Tillsammans med dina kurskamrater studerar du frågor som: Vad kan vi göra praktiskt med bostäder, resande, produktion och konsumtion för att ställa om till ett fossilfritt och hållbart samhälle? Hur jobbar vi för att göra breda grupper i samhället delaktiga i förändringen?

Vi lär genom att göra. Utgångspunkten är alltid diskussioner och samarbeten i grupper, där alla bidrar och delar med sig av egna erfarenheter och reflektioner. Vi deltar aktivt i lokala projekt och gör studiebesök i verksamheter som på olika sätt främjar ett hållbart samhälle. Vi bjuder in gästföreläsare och går på föreläsningar och utställningar – närheten till Göteborg gör att utbudet är stort.

På folkhögskolan ingår också lärande tillsammans med övriga deltagare på skolan. Därför arbetar vi ibland tillsammans med de andra kurserna i övergripande frågor som kan röra exempelvis demokrati eller hälsa.

Läs mer på kurssidan!

Arrangörer

Egnahemsfabriken
Billströmska folkhögskolan

Plats

Egnahemsfabriken
Rödgårdarnas väg 9
Tjörn, Sverige
+ Google Map
Visa Plats-webbplats