Skip to main content

Detta händer på Egnahemsfabriken


Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Lappa & laga jeans med Sara Sundin

5 mars, 2022 klockan 11:00 - 14:00

450kr

Gå direkt till anmälan!

 
Kom och prova olika tekniker och stygn för att laga textil med inriktning på jeans! Laga för hand, på maskin, lapp på utsida eller insida, diskret eller sashikoinspirerat.

Under tre lördagar i mars kan du lära mer om och prova lagning av jeans, stickat och blandat med en träff per tema. Välj om du vill komma vid alla tillfällen eller endast vid något av dessa. Den här lördagen jobbar vi med jeans.

Ta med något till veckans tema som du vill laga, tyg/garn/tråd för att laga med om du har och kanske ett par glasögon. Kursledare Sara Sundin har den inspiration och kunskap du behöver för att komma igång. Visst lagningsmaterial finns i vår Folkateljé till självkostnadspris, men vill du vara säker på att hitta rätt färg eller kvalitet så tar du med eget. Fråga i garnaffären om du är osäker på vad du ska använda.

Sara Sundin är grafisk formgivare med textil som hobby. Hon har sytt, sytt om och lappat sedan hon var barn och lärt sig allt mer om lagning de senaste åren, främst via Instagram och eget utforskande.

Bra att veta
Vi håller till i Folkateljén i Vita huset på Egnahemsfabriken Tjörn. Te och kaffe finns gratis, något gott till fikat fås till självkostnadspris.
Tag med eget lunchpaket: god tillgång till spis och mikrovågsugn. (Har du någon fikaallergi, maila annika@egnahemsfabriken.se och skriv namn, vilken kurs och vad du är känslig för.) För dig som reser kollektivt kan du söka din resa via https://vasttrafik.se/ till hållplatsen ”Häggvalledamm, Tjörn”. Därifrån är det 20 min promenad till kurslokalen i Svanvik.

Övriga tillfällen
OBS: SEPARAT ANMÄLAN

Lördag 12 mars kl 11-14
Lappa & laga stickat – laga hål på t ex tröjor, vantar, strumpor. Olika sätt att stoppa.

Lördag 26 mars kl 11-14
Lappa & laga blandat – laga skor, t-shirts, skjortor, väskor, m m. Sömmar som gått upp, tunnslitet, elastiska stygn, ”embellishmend” – för att det är roligt och blir fint.

Arrangeras i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Hemslöjdskonsulenterna, VGR Förvaltningen för kulturutveckling.

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad. Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information:
https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/lappa–laga-jeans—mend-a-long-pa-egnahemsfabriken-82008/

Detaljer

Datum:
5 mars, 2022
Tid:
11:00 - 14:00
Kostnad:
450kr
Evenemang Kategorier:
, ,
Webbplats:
https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/lappa--laga-jeans---mend-a-long-pa-egnahemsfabriken-82008/

Arrangörer

Egnahemsfabriken
Studieförbundet Vuxenskolan
Hemslöjdskonsulenterna, VGR Förvaltningen för kulturutveckling

Plats

Egnahemsfabriken
Rödgårdarnas väg 9
Tjörn, Sverige
+ Google Map
Visa Plats-webbplats