web analytics
Skip to main content

Detta händer på Egnahemsfabriken


Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

En blå helg – indigofärgning med Linda Zetterman

3 juni klockan 10:00 - 4 juni klockan 16:00

2100 kr

Gå direkt till anmälan!

Blå färg, magiska mönster och njutbara nyanser – välkommen till denna sköna helgworkshop. Linda Zetterman, en av sveriges kunnigaste indigohantverkare, guidar och inspirerar oss i konsten att färga indigo.

Vi kommer gemensamt att sätta två stycken naturliga indigobad enligt 123-metoden med ekologiskt indigopigment från Indien. I kombination med indigofärgning arbetar vi med olika reservagetekniker som shibori och reservagetryck, för att skapa vackra mönster.
Du får prova att arbeta med olika material som tyg, papper och trä. Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som har tidigare erfarenhet av indigofärgning. Du utgår från din egen kunskapsnivå och lust. Du kommer att få ta del av Lindas djupa kunskap om indigo: dess historia, användningsområden och fördelar ur ett hållbarhetsperspektiv.

Material
Materialkostnad c:a 80 kr för gemensamt indigobad och provbitar under helgen. Det finns även tyger i bomull, siden, ull och papper till försäljning till självkostnadspris. Det går bra att ta med egna tyger av naturmaterial. Räkna med att du kan färga ca 500 g tyg/person. Du kan också köpa indigopigment till ett eget indigobad. (meddela isåfall innan)

Har du frågor gällande innehåll och material är du välkommen att höra av dig till Linda Zetterman via mail: linda@lindazetterman.se.

Vid fint väder arbetar vi utomhus, se till att vara varmt och oömt klädd!

Om helgens workshopledare: 
Linda är verksam som formgivare och färgare medfokus på hållbar textilproduktion. Hon driver sedan 2019 hantverksstudion Boom craft studio i Stockholm tillsammansmed Sara Carlsson. I sin egna konstnärliga praktik arbetar hon med indigo och andra naturliga färgpigment och utforskar interaktiva konstprojekt. Linda undervisar på Capellagården, Öland och håller även workshops i indigo- och naturlig färgning i kombination med olika mönstringstekniker för yrkesverksamma. Läs mer; www.lindazetterman.se, @linda_zetterman @boomcraftstudio

Mat och dryck
Lunch/fika: Egen lunch medtages, utrustat kök finns på plats. Kaffe/te/fikabröd finnes till självkostnadspris. Anmäl ev allergi till annika@egnahemsfabriken.se

 


Såhär funkar det:

  • DATUM OCH TID: 3-4/6 (lö,sö) 2023
  • TIDER: 10.00 – 16.00
  • FÖR VEM? Deltagande är öppet för alla
  • ANMÄLAN: Anmäl dig via länk till SV (se knapp överst)
  • FRÅGOR: Kontakta workshopledare: linda@lindazetterman.se       eller arrangör: annika@egnahemsfabriken.se
  • AVGIFT: 2100:-

Anmäl dig här:     via knapp överst på sidan

https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/en-bla-helg—indigofargning-med-linda-zetterman-89965/

Arrangörer

Egnahemsfabriken
Studieförbundet Vuxenskolan

Plats

Egnahemsfabriken
Rödgårdarnas väg 9
Tjörn, Sverige
+ Google Map
Visa Plats-webbplats