Ellen Bengtsson

Sommaren 2021 bygger vi ett klimatsmart litet hus åt Ellen Bengtsson inom projektet Tillsammans Bygger Vi. Ellen är femton år, bor i Klövedal och går i åttan på Häggvallsskolan på Tjörn.

Design och bygge sker med stöd av snickare, arkitekter och volontärer under perioden maj – juni 2021 och du är välkommen att delta!

FRÅGOR?

Kontakta projektledare här:

E-post: Anna@egnahemsfabriken.se

Telefon: 0730-94 74 33

Kom med och hjälp till – bli en tillsammansbyggare!

Vill du vara med som tillsammansbyggare hos oss och hjälpa Ellen att designa och bygga sitt hus? Du kan delta i upp till 5 veckor och vi bjuder på enklare mat & fika. Möjlighet att tälta finns och det finns tillgång till toalett, dusch, kök & tvätt i vårt hus.

Som tillsammansbyggare lär du dej att designa och bygga hus samtidigt som du hjälper till Ellen att få sitt hus klart. Vi designar huset i en medskapandemetod under perioden 31 maj – 11 juni. Därefter bygger vi på huset mellan 14 juni – 2 juli under ledning av snickare.

ANMÄLAN TILL DESIGNPROCESSEN

31 maj – 11 juni

Medskapande design leds av arkitekter och sker vid fem tillfällen 31/5, 2/6, 4/6, 9/6, 11/6, kl 16-19.

Vi är maximalt 6 designdeltagare. Om du vill vara med på designprocessen behövs ditt deltagande på alla designdagar eftersom processen sker stegvis och bygger på föregående steg.

LÄNK TILL ANMÄLAN DESIGN

ANMÄLAN TILL BYGGPROCESSEN

14 maj – 2 juli

Bygge på huset heltid 14 juni – 2 juli, kl 10-17. Arbetet leds av snickare.

Den 2 juli avslutas bygget med ett Mat & prat på eftermiddagen/kvällen dit alla som deltagit som Tillsammansbyggare är välkomna. Vi kommer vara maximalt 6 Tillsammansbyggare per dag. Du kan välja att delta alla dagar eller valfritt antal.

LÄNK TILL ANMÄLAN BYGGE

Ett klimatsmart litet hus

Ellen Bengtsson blev nyfiken på projektet Tillsammans Bygger Vi och skrev ett brev till Egnahemsfabriken om sin dröm att kunna bygga ett klimatsmart litet hus som kan stå på föräldrarnas tomt, nära både naturen, havet och familjen.

Byggprocessen kommer ske på Egnahemsfabriken och innefatta alltifrån designprocess till att bygga med återbrukat material. Huset ska sedan flyttas till Ellens familjs tomt.

-Vi har en gammal bod som vi länge tänkt riva, men nu blir det gjort och där kommer mitt hus stå, säger Ellen som därmed kommer få möjlighet att flytta hemifrån men inte så långt till en början.

-Det ska bli spännande att också vara med och rita sitt hus och bidra till cirkulärt byggande, säger Ellen som under tre sommarveckor kommer bygga sitt hus tillsammans med snickare på Egnahemsfabriken, volontärer och feriepraktiserande ungdomar.

Obs: bilden föreställer Elin som byggde hus på Egnahemsfabriken förra året.

Vi bygger hus. Tillsammans!

Vill du vara med och engagera dig i att lösa bostadsproblemen på Tjörn så har du nu möjligheten.

Var med och hjälp en vän till bostad och samtidigt lär du dig bygga.

Tillsammans skapar vi en gemenskap i ett kreativt spektrum med ett viktigt syfte – Vi bygger hus och löser bostadsproblemen samtidigt som vi umgås och skapar en trygg gemenskap.

Tillsammans med: